Met Snelstart stuurt u eenvoudig facturen naar de het Peppol netwerk. Doorloop de onderstaande stappen.

1. Snelstart instellen om facturen te kunnen e-mailen

Als u dit al heeft ingesteld kunt u deze stap overslaan. Hier vindt u de instructies: https://kennisplein.snelstart.nl/klanten/s/article/Verkopen-Instellen-E-mailen-van-een-factuur

2. Klant instellen om facturen te kunnen mailen

• Informeer naar het juiste Peppol ID (Bij bedrijven meestal een KVK nummer en bij de Nederlandse overheid een OIN nummer);
  • Ga naar het tabblad Relaties en klik op de knop Klanten;
  • Selecteer in de overzichtslijst de overheidsinstelling die u wilt facturen;
  • Klik op het tabblad E-mailadressen;
  • Plaats een vinkje bij ‘Factuur’;
  • Vul het Storecove e-mailadres als volgt in: nl_oin.00000001003214369000@peppol.storecove.com voor OIN nummers en nl_kvk.394837237@peppol.storecove.com voor KVK nummers.
  • Vink ‘UBL bestand als bijlage’ aan;
  • Klik op de knop Opslaan;

4. Referentienummer invullen

De overheid heeft een referentienummer nodig welke in de factuur meegestuurd moet worden. Vul dit nummer in onder: "Omschrijving" in Snelstart:

5. Verstuur uw factuur

Verstuur de factuur via e-mail. De factuur wordt afgeleverd bij het gebruikte Peppol ID.