Om e-facturen te gaan versturen meld je je eerst aan als verzender. Ga naar: Verzenden > Peppol

Vul alle gegevens. Dit gaat om contactgegevens, maar ook IBAN nummmer, KVK, e BTW nummer. Onderaan kies je hoe je de facturen gaat aanleveren: via API of email. Vul bij de laatste het emailadres in waarmee de facturen verstuurd gaan worden. Klik vervolgens op 'Validatie aanvragen'

Je gegevens worden gevalideerd. Dit duurt meestal niet langer dan een dag. Je krijgt per email bericht.

Als je gevalideerd bent kun je facturen versturen.  Dit kan dus op 2 manieren: via de API (documentatie) of via email:

Je vind het emailadres waar je facturen naar toe kunt sturen hier: Verzenden > Koppelingen > send.storecove.com

Zorg ervoor dat het Peppol ID (OIN, KVK, BTW of IBAN nummer) van de ontvanger in de UBL staat die je naar dit emailadres stuurt.

Als je het Peppol ID niet in de UBL hebt staan kun je het ook naar een specifiek emailadres sturen met de ontvanger in het emailadres. Bijvoorbeeld: nl_oin.00000004000000006000@send.storecove.com

Let op als je een factuur naar de overheid stuurt is een factuurkenmerk (OrderReference) in de UBL factuur verplicht! Let er ook op dat je naast de UBL factuur alleen de PDF factuur kan toevoegen. (geen extra bestanden)